• 0885 71 71 81
  • Крем-балсам с тамян за здрави стави Медосан

   100 мл.

   От най-дълбока древност до днес тамянът е символ на божествена благодат. Ароматната смола, наричана „божествени сълзи”, се извлича от дървото Boswellia seratta, считано за свещено. Мощните лечебни свойства на тамяна служат на човек не само за укрепване на неговия дух, но и за здравето на неговото тяло. Клинично доказано е, че босвелиевата киселина има силни противовъзпалителни свойства, които се използват от векове при различни проблеми със ставите, сухожилията и хрущялната тъкан.

   BOSWELLIA крем-балсам на швейцарската компания „Medosаn“ е вдъхновен от древна рецепта на будистки монаси. Всички съставки в продукта са натурални.

   Нанасяйки лечебния балсам на болезнените зони, ще извлечете ефекти като:

   - бързо облекчаване на болките при артрит, остеопороза, подагра, ставни и мускулни болки, болки в гърба;
   - възстановяване и усилване на кръвоснабдяването на възпалените стави;
   - намаляване на ставните възпаления;
   - подобряване на подвижността;
   - намаляване на схващанията сутрин.


   Без странични ефекти!

    

   Дървото Босвелия (Boswellia) расте в сухите планински райони на Индия, Северна Африка и Близкия изток.Благоуханната смола извира от резките на ствола, откъдето идва и думата„тамян” (incision – резка; incense – тамян).

   В древността тамянът (ливан) е бил по-ценен и от злато. Един от тримата мъдреци от Изток, отишли да се поклонят на новородения Исус, му поднася именно тамян.

   „А когато се роди Иисус във Витлеем Иудейски, в дните на цар Ирод, ето, мъдреци от изток дойдоха в Иерусалим. И като влязоха в къщата, намериха Младенеца с майка Му Мария и паднаха, та Му се поклониха;и като отвориха съкровищата си, принесоха Му дарове – злато, ливан и смирна.” Матея 2:1- 11.

   Ароматът на тлеещ тамян изпълва храмовете на християни, индуси, мюсюлмани в знак на божествена близост. Безспорните ароматни и лечебни качества на благоуханната смола, заемат почетно място в ароматерапията, парфюмерията и козметиката, а мощните противовъзпалителни и пречистващи свойства – в медицината. Древните китайци се къпели сред дим от тамян, за да пречистят съзнанието и душите си. Египтяните използвали тамян за приготвянето на подмладяващи маски за лице, включвали го и в смесите за мумификация. Папирус, датиран от около 1600 г. пр. Христа описва мехлем, който е съставен от тамян и мед. Хипократ ( 460 г. – 377 г. пр. Христа ) е използвал тамяна, за да лекува рани и контузии. В Аюрведа, босвелията се оказва отново най-добрата билка при възпаления и ставни заболявания, подобряваща имунитета на тялото.

   В наши дни лечебната сила на смолата е изследвана подробно от световната медицинска общност, в лицето на учени от Университетите в Лестър и Кардиф (Великобритания), учени към Aмериканския Университет Джон Хопкинс и Еврейският университет в Йерусалим, Университета Тюбинген ( Германия ), Института за химическа физика на Руската академия на науките. Според редица изследвания, босвелиевата киселина възпрепятства образуването на левкотриени в тялото. Левкотриените са хормоноподобни вещества, отговорни до голяма степен за появата на възпаленията. Босвелиевата киселини , в съчетание с полизахаридите, участва активно в предотвратяването на възпалителния процес в ставите, възстановява кръвоснабдяването в тях и структурата на ставния хрущял. Тези биоактивни съставки заздравяват съединителната тъкан и подобряват подвижността. Алантоинът – част от състава на босвелията, също влияе за образуването на нови и здрави клетки в засегнатите участъци.

   Вместо дълги терапии с кортикостероиди, с всичките им странични ефекти, хората по цял свят намират съюзник в мекия, но „мощен“ тамян. Локалният крем-балсам BOSWELLIA от „Medosan“ може да се прилага неограничено, без странични ефекти.

   Този продукт е тестван радиестезично!

 • Последно разгледани