• 0885 71 71 81
  • Възстановяващ крем за лице с екстракт от коприна и перлен прах

   / подходящ за всички типове кожа /

   50 мл.

   „Лицето ви на двадесет години ви е дадено от природата, а какво ще бъде на петдесет – зависи от вас.“

   Коко Шанел

   Bio Clinica PLUS съдържа ценен екстракт от перли в чиста и най-концентрирана форма, комбинация от богато подхранващи протеини, важни соли и микроелементи, които са високоефективни при заличаване на бръчки и подхранване на кожата. С този продукт ние даваме ново определение за грижата на лицето с нашата тайна формула от натурални съставки, обогатена с коприна, екстракт от перли и минерали.

   - перлената пудра забавя състаряващите процеси, подобрява метаболизма и защитава кожата от увреждания;
   - гарантира мек вид благодарение на екстракта от коприна, омекотяващ със силата на аминокиселините;
   - осигурява чистота и младост благодарение на минералите, които благоприятстват растежа на нова тъкан


   Вашето лице ще обожава подхранващия, успокояващ, защитен и лечебен ефект от алое вера, слезка, бял равнец, теменуга и невен. Солите от мъртво море подобряват положителния ефект на комбинацията от минерали и растителни екстракти. Продуктът е специално разработен за зряла кожа, като осигурява ефективна защита не само от дехидратация и преждевременно стареене, но предпазва и от вредните лъчи на слънцето. Бръчките изчезват като магия.

   С помощта на това перлено съкровище от океана, вашата кожа ще засияе отново!

   Перлите – най-старите скъпоценни камъни в света, са едни от чудесата на природата. Няма друг скъпоценен камък, който да пленява с красотата си такава, каквато го е създала Вселената. В естествения им вид и произход от самата черупка на мидата, без допълнителна обработка, перлите са символ на чистата красота.

   В Гръцката митология перлите са сълзите от щастие, които излива богинята на красотата Афродита. Индианските племена също вярвали, че перлите са сълзите на техните богове. Японците били уверени, че перлите са създадени от сълзите на митични същества, като русалки, нимфи и ангели.

   Благотворното въздействие на перления прах върху човешката кожа било открито още преди 4000 години. Императрица Цъси – владетелка на Китай, известна с безупречния си тен, използвала перлен прах за здравето и красотата на своята кожа. Едва през миналия век група учени се заемат да изследват състава му. Те откриват изключителна композиция от натурални вещества и минерали, базирана на аминокиселинна основа, близка до структурата на човешката кожа. Фино смленият прах от висококачествени сладководни перли естествено се съвместява и абсорбира от кожата и тялото. Съдържа над 12 минерала и около 18 аминокиселини, 10 от които имат лечебни свойства и участват в процеса на клетъчното хранене. Перленият прах съдържа също йод, калций и витамини. Всяка от тези съставни части на колагена и белтъчините има специфична функция, и липсата им в организма прави кожата да изглежда груба, изтощена, състарена и сбръчкана.

   Употребата на перлен прах заздравява и придава блясък на кожата, предпазва я от слънчевите лъчи и бръчките. Другите му предимства са, че той забавя процеса на стареене, подпомага регенерацията на клетките, повишава еластичността, подобрява циркулацията на кръвта, изхвърля токсините, свързва се със свободните радикали, регулира обезцветяването на кожата, успокоява я и я изглажда. Успешно премахва всякакъв вид петна, свива порите и елиминира акнето, лекува рани и белези от изгаряне.

   Перлите, като украшение, никога не са губили и прашинка от своята символика за нежност, благополучие и чистота. Но са ни позволили да ги превръщаме в прашинки, за да се радваме и в козметиката на тяхната магия, която дава здраве и красота.

   Коприната – кралицата в света на модата, въпреки хилядолетната си история, не е излизала никога от мода.

   Макар че свързваме коприната с красиви дрехи, коприненият екстракт намира широко приложение в съвременния свят и днес заема основно място в грижата за кожата. Не случайно „кожа, гладка като коприна” е еталон за нежност и красота, който едва ли някога ще бъде променен.

   Копринените нишки са открити в Китай 3 000 години преди Христа. Една от легендите разказва как един ден, докато китайската императрица Ши Линг Чи пиела чай под сянката на една черница, в чашата и паднал пашкул от близкото дърво. Тя видяла как фините и блестящи влакна на пашкула се развиват и започнала ди ги вади. Била смаяна от тяхната здравина. Разкрили възможностите на мистериозните предачки, скрити зад черничевите листа, китайците започнали да се възползват от техните умения. Тайната за производство на коприната била пазена в Китай дълги времена. Китайците използвали коприната както за плат за дрехи, така и да увиват плодове и зеленчуци, с цел по-дълго запазване на тяхната свежест. Освен това, китайките се разхубавявали с нея – търкали кожата си и подсушавали косата си с ленти от нежния плат.

   Хилядолетия по-късно подмладяващите и разкрасяващи свойства на коприната са доказани и научно. Естествената коприна има в състава си около 100 протеина и 18 аминокиселини. Тя подобрява циркулацията на кръвта, притока на кислород и обмяната на веществата. Стимулира клетъчния метаболизъм и забавя стареенето. Най-широко се използват три вида производни на коприната: копринени аминокиселини, хидролизирани копринени протеини и копринен прах.

   Копринените аминокиселини се получават от стритите влакна на пашкула на копринената буба. Те лесно проникват в кожата, бързо попиват и подхранват дълбоките й слоеве. Аминокиселините са като резервоари за влага и за синтез на важни белтъци в кожата. Хидратират я, правят я гладка и еластична, придават и блясък и изглаждат фините бръчки.

   Копринените протеини са леки белтъци, които се получават от сурова коприна чрез хидролиза, деалкилиране и сушене. Те лесно проникват и задействат редица биохимически реакции за клетъчното възстановяване на кожата. Подобряват метаболизма, микроциркулацията и лимфопотока. Копринените протеини са способни да задържат вода с тегло 300 пъти по-голямо от тяхното собствено.Повишените им хидратиращи свойства изравняват нивото на рН и защитават кожата от UV-лъчите.

   Всички тези свойства на коприната определят водещата и роля в грижата за кожата на лицето. Естествената коприна не може да бъде получена по изкуствен път. Това е нейната загадка. Затова е естествено, че за кожа, гладка като коприна се използва именно…коприна.

   Солите от Мъртво море – едно от чудесата на природата, са единствените в света, които съдържат минерали. Изключително благоприятното им действие върху кожата на човека е известно от най-дълбока древност. Египетската царица Клеопатра – най-красивата жена на античността, ходила на бани в Мъртво море, за да съхрани младостта си и своя ослепителен вид.

   По-богато от който и да е природен източник в света, Мъртво море съдържа уникална комбинация от цели 21 минерала, сред които магнезий, калций, бром и калий. А 12 от тях не могат да бъдат открити в никое друго море или океан.

   Заради изобилието и концентрацията на полезни минерални вещества, солите от Мъртво море нямат аналог в грижата за минералния баланс на кожата на лицето. Подобряват микроциркулацията и еластичността. Успокояват чувствителната и облекчават възпалената и раздразнена кожа. Правят я по-мека, гладка и блестяща. Те са поредният дар от природата, съчетан в състава на Bio Clinica PLUS от „Medosan“.

   В комбинация с още натурални съставки, като алое вера, слезка, теменуга, бял равнец и невен, Bio Clinica Plus ни припомня щедростта на природата към нашето здраве.

   С помоща на това перлено съкровище от океана, Вашата кожа ще засияе отново!

   Този продукт е тестван радиестезично!

   Екипът на "Биоклиника" държи винаги да получавате най-доброто!

   Нашият приоритет и усилия са насочени към подобряване и профилактика на здравето, красотата и самочувствието Ви.

   "Swiss Beauty" AG Швейцария притежава богат опит в производството на козметика от природни дарове и продукти, които благоприятстват здравословния начин на живот. Резултатът от натрупаните познания от 1999 г. насам е неповторимата продуктова линия "Medosan". Природните съставки за нея се добиват от внимателно подбрани райони чрез методи, които гарантират високо качество. Предлагаме Ви козметика, разработена в съвременно оборудвани лаборатории от квалифицирани специалисти, което гарантира неповторим ефект.

   Съдържанието и опаковката на продуктите "Medosan" отговарят на всички изисквания на Европейския съюз.

    

    

   БЕЗПЛАТНА доставка за поръчки над 39,00 лв.!

   За поръчки под 39,00 лв., доставката е за сметка на Клиента!

   Доставката се извършва в рамките на 2-3 работни дни.

    

 • Последно разгледани