• 0885 71 71 81
    • Boswellia крем балсам с тамян за здрави стави

     100 мл.

      

     "Лекарят лекува, Но приридата излекува!"

                                                         ХИПОКРАТ

      

       Билковия фитокрем облекчава мускули стави и хрущяли. Подобрява кръвообръщението и действа противовъзпалително на проблемните места. Студения метод на производство гарантира запазването на свойствата на използваните разстителни и етерични масла. 

       Клинично доказано е, че босвелиевата киселина има силни противовъзпалителни свойства, които се използват от векове при различни проблеми със ставите, сухожилията и хрущялната тъкан.

     Нанасяйки лечебния балсам на болезнените зони, ще извлечете ефекти като:

     • Бързо облекчаване на болките при артрит, остеопороза, подагра, ставни и мускулни болки, болки в гърба
     • Възстановяване и усилване на кръвоснабдяването на възпалените стави
     • Намаляване на ставните възпаления
     • Подобряване на подвижността
     • Намаляване на схващанията сутрин

     Вместо дълги терапии с кортикостероиди, с всичките им странични ефекти, хората  намират съюзник в мекия, но „мощен“ тамян! Локалният крем-балсам  може да се прилага неограничено, без странични ефекти!

      

      

       

      

     От най-дълбока древност до днес тамянът е символ на божествена благодат. Ароматната смола, наричана „божествени сълзи”, се извлича от дървото Boswellia seratta, считано за свещено. Мощните лечебни свойства на тамяна служат на човек не само за укрепване на неговия дух, но и за здравето на неговото тяло.

     Дървото Босвелия (Boswellia) расте в сухите планински райони на Индия, Северна Африка и Близкия изток.Благоуханната смола извира от резките на ствола, откъдето идва и думата„тамян” (incision – резка; incense – тамян).

     • В древността тамянът (ливан) е бил по-ценен и от злато. Един от тримата мъдреци от Изток, отишли да се поклонят на новородения Исус, му поднася именно тамян.
     • Папирус, датиран от около 1600 г. пр. Христа описва мехлем, който е съставен от тамян и мед като чудо възстановяващо здравето.
     • Хипократ ( 460 г. – 377 г. пр. Христа ) е използвал тамяна, за да лекува рани и контузии, артрит, остеопороза, подагра, ставни и мускулни болки, болки в гърба.
     • В Аюрведа, босвелията се оказва отново най-добрата билка при възпаления и ставни заболявания, подобряваща имунитета на тялото.
     • В наши дни лечебната сила на смолата е изследвана подробно от световната медицинска общност, в лицето на учени от Университетите в Лестър и Кардиф (Великобритания), учени към Aмериканския Университет Джон Хопкинс и Еврейският университет в Йерусалим, Университета Тюбинген ( Германия ), Института за химическа физика на Руската академия на науките.

     Според редица изследвания, босвелиевата киселина възпрепятства образуването на левкотриени в тялото. Левкотриените са хормоноподобни вещества, отговорни до голяма степен за появата на възпаленията. Босвелиевата киселини , в съчетание с полизахаридите, участва активно в предотвратяването на възпалителния процес в ставите, възстановява кръвоснабдяването в тях и структурата на ставния хрущял. Тези биоактивни съставки заздравяват съединителната тъкан и подобряват подвижността. Алантоинът – част от състава на босвелията, също влияе за образуването на нови и здрави клетки в засегнатите участъци.

     Продължителната употреба на балсама BOSWELLIA от „Medosan“ няма странични ефекти и гарантира облекчаване на болезнените състояния!

      


     Фиксирана доставка до офис на Еконт 3 лв.!

     Фиксирана доставка до Адрес - 5 лв!

     Доставката се извършва в рамките на 1-3 работни дни и се заплаща на куриера при получаване!

      

      

   • Последно разгледани